En la instrucció, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordena a la Guàrdia Civil que, en el menor temps possible, informi de quins mitjans públics o privats amb seu a Catalunya han difós “publicitat institucional o propaganda sobre la convocatòria del referèndum” i notifiqui la resolució al ministeri fiscal. Després, si és oportú, es farà un “requeriment immediat” perquè aquests mitjans deixin d’emetre o publicar propaganda relacionada amb el referèndum.

També ordena clausurar el portal Garanties.cat, que ofereix informació sobre la llei del referèndum, així com el web que va activar la Generalitat per posar en marxa un registre de voluntaris per a l’1-O, perquè considera que les “opcions de participació directa en el referèndum per part dels ciutadans” d’aquests portals “posen en risc evident l’acatament efectiu de les resolucions judicials”.

En la instrucció indica que s’adoptin “les mesures tècniques oportunes” per deixar immediatament “fora de línia i deshabilitar” els portals i requereix a la Guàrdia Civil que “efectuï la interrupció del servei i el bloqueig tècnic de les pàgines”.

De moment, la magistrada ha descartat demanar fiança per als membres del govern investigats per l’aprovació de la llei del referèndum i el decret de convocatòria de l’1-O, tal com demanava el ministeri fiscal. Considera que no és oportú fixar fiances per “l’estat incipient” de les diligències.