vacuna astraZeneca Mossos d'Esquadra

(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat que la Generalitat va mantenir una “inactivitat” en la vacunació de la covid de policies nacionals i guàrdies civils destinats a Catalunya durant les primeres fases d’aquest procés. Per això, davant d’aquesta “passivitat”, ordena que es vacunin els agents al mateix ritme que els altres funcionaris essencials i obliga la Generalitat a pagar fins a 4.000 euros de les costes judicials de les associacions Jucil i Jupol.

Les dues associacions policials van denunciar la diferència de taxa de vacunació de mossos d’esquadra i policies locals respecte als dos cossos estatals. El 10 de febrer es van començar a vacunar els cossos de seguretat i emergències de Catalunya, i el dia 12 es va produir el primer contacte entre el Departament de Salut i la Delegació del Govern espanyol a Catalunya. El 23 de febrer el Departament d’Interior va convocar per al 4 de març una reunió amb Policia Nacional i Guàrdia Civil i va demanar el cens dels agents a vacunar. En la reunió es va acordar l’enviament del cens.

Així, mentre que policies locals i mossos es van començar a vacunar el 10 de febrer, els agents estatals ho van començar a fer el 12 de març, excepte quatre que es van vaccinar del 8 a l’11 d’aquell mes. Per això, el 24 de març, mossos i policies locals tenien taxes de vacunació d’entre el 67 i el 79 %, mentre que policies nacionals i guàrdies civils tenien percentatges del 3,6 i el 2,8 %. A l’abril, el percentatge va pujar a una forquilla d’entre el 6,3 i el 10 %.