Foto: Marta Sierra (ACN)

(ACN / Agències) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebaixat la pena de presó a l’activista independentista Marcel Vivet, que va ser condemnat a cinc anys per desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions a un mosso d’esquadra durant una manifestació el setembre del 2018 contra el sindicat Jusapol a la via Laietana. En la interlocutòria, el tribunal revoca en part la sentència de l’Audiència de Barcelona després de revisar-la. Això sí, el condemna a sis mesos de presó per un delicte d’atemptat i a un any de presó per desordres. Com que es tracta d’una condemna de menys de dos anys Vivet no entrarà a la presó perquè no té antecedents. El TSJC també rebaixa la multa de 600 euros que li va imposar l’Audiència de Barcelona per lesions fins a 180.

El tribunal parla de dues agressions diferents patides per l’agent per part de dues persones diferents. Pel que fa a la del canell, argumenta que l’objecte amb el qual va colpejar el mosso era un pal petit i fràgil, perquè es va acabar trencant, que li va provocar només una tumefacció. A això hi ha sumat el fet que Vivet sigui un jove sense antecedents i que va aportar la fiança.

El Grup de Suport a Marcel Vivet i Alerta Solidària ha celebrat la rebaixa, que permetrà que Vivet no entri a la presó “després d’un llarg procés, absurd, amb mentides i falsos atestats”. Tot i així, ha constatat que “qualsevol condemna que no sigui l‘absolució és una vergonya inacceptable”, i insisteix que hi ha dues persones acusades pel mateix cop, el Marcel i l’Adrià Catasús.

Vivet va negar que colpegés un mosso durant la protesta

Marcel Vivet i el jove que l’acompanyava van negar els fets durant el judici i van assegurar que en cap moment no havien escomès cap a la línia policial. En canvi, van afirmar que els agents sí que van apropar-se als manifestants i van carregar contra ells. En un moment determinat, Vivet sembla que va picar amb el pal dos o tres cops un mosso que tenia al davant, segons la sentència, i el va lesionar en un canell.

L’acusat i el seu company van negar haver donat cops i asseguren que només es van protegir el cos dels cops de porra dels agents. En canvi, l’agent lesionat i el seu caporal sí que asseguren haver vist l’acusat donar cops amb el pal. Els dos joves van declarar que com a molt havien estat 15 minuts a primera fila i, en rebre els cops de porra, havien marxat cap a casa.