Façana TSJC

La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qualifica “d’atac molt greu i sense justificació” les declaracions fetes aquest dimarts pel fiscal del judici a la cúpula dels Mossos d’Esquadra pels fets de l’1 d’octubre, Pedro Rubira, en què ha posat en dubte la imparcialitat dels jutges que exerceixen a Catalunya. Ho veuen no només un atac contra els jutges als quals feia referència sinó contra el conjunt del “Poder Judicial i el sistema constitucional”.

En la vista de pronunciament previ a l’Audiència Nacional (AN), el fiscal ha qüestionat la “imparcialitat i serenitat” dels tribunals catalans per jutjar els delictes de rebel·lió i sedició que s’atribueixen al major Trapero i l’excúpula de la policia catalana. El TSJC, després de la reunió dels membres de la sala de govern, hi han reaccionat a través d’un comunicat en què afirmen que els dubtes de Rubira constitueixen una “gravíssima irresponsabilitat”. Els magistrats també qualifiquen de fet “del tot insòlit i molt preocupant”.

També remarquen que el Ministeri Fiscal “no pot cedir a la demagògia, a la banalitat o a l’ofensa” per a la defensa dels interessos públics que representa. I reiteren que els jutges que actuen a Catalunya actuaran “ara i sempre” en compliment dels seus deures constitucionals.