Toc de queda a Barcelona

La petició del govern per prorrogar el toc de queda durant una setmana més ja és sobre la taula del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La decisió es coneixerà a partir de dijous i, si l’alt tribunal avala el confinament nocturn, afectarà un total de 165 municipis.

Els 165 municipis amb toc de queda a Catalunya

Confinament nocturn per frenar la cinquena onada

El TSJC prendrà la decisió sobre la continuïtat del toc de queda en plena escalada dels ingressos hospitalaris. Les UCI catalanes ja tenen 404 pacients en estat crític i les plantes d’hospitalització convencionals arriben als 1.872 malalts. Tot i això, aquest dimecres, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat al Parlament que els contagis de la cinquena onada “ja estan de baixada” i que espera tornar a la normalitat “d’aquí a poc”.

Covid a Catalunya, en directe

Puja fins al 85 % la immunitat de grup

Un factor important que justifica aquesta explosió de casos és la variant delta. És més contagiosa que les anteriors i ja suposa un 88 % dels contagis a Barcelona. A més, segons ha explicat el Departament de Salut aquest dimecres, la mutació de la covid sorgida a l’Índia endarrerirà poder assolir la immunitat de grup fins que no s’arribi a més del 85 % de vacunats. Amb relació a les vacunes, les autoritats sanitàries apunten que són menys efectives per evitar els casos lleus d’aquesta variant, però ofereixen una major protecció davant les formes greus de la malaltia.