Els CDR empastifen la Ciutat de la Justícia
Foto: @CDR_LaMarina

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès aquest dimarts un comunicat per denunciar públicament les accions comeses per alguns membres dels CDR la matinada de dilluns a diversos jutjats catalans. Van abocar excrements i deixalles a les portes, cosa que va dificultar l’obertura puntual d’algunes dependències judicials. La Sala de Govern del TSJC ha acordat reclamar als Mossos d’Esquadra “que procedeixin a la protecció presencial i permanent de totes les seus judicials” i informin el president de la institució de les mesures adoptades.

Amb el document també han volgut prevenir els presidents de les audiències provincials i jutges degans del territori “que valorin la possibilitat de suspendre les activitats judicials, excepte les actuacions urgents i de guàrdia” si per raons de salubritat no es pot garantir l’accés normal a les instal·lacions. I insten el ministeri fiscal a actuar per depurar les responsabilitats “d’aquells que hagin ideat, planificat, coordinat i executat aquests atacs” a les seus judicials. Per últim, el TSJC lamenta la falta de condemna dels fets per part de la consellera de Justícia, Ester Capella.

El comunicat del TSJC arriba el mateix dia que el fiscal de l’Audiència Nacional, Pedro Rubira, hagi posat en dubte que la justícia catalana pugui jutjar “amb serenitat i imparcialitat” l’exmajor dels Mossos Josep Lluís Trapero i la cúpula de la policia amb catalana.