toc de queda

El TSJC ha avalat la petició de pròrroga del toc de queda per municipis a Catalunya fins al 20 d’agost. El govern català ha sol·licitat allargar la mesura del confinament nocturn a 176 municipis durant dues setmanes més. D’aquesta manera, la restricció horària per sortir al carrer a la nit és des de la 1 h i fins a les 6 h.

Es tracta d’una restricció que Salut i Interior ja van anunciar que s’aniria revisant setmanalment i que caldrien com a mínim tres setmanes per frenar la cinquena onada i l’auge de contagis, sobretot entre el col·lectiu més jove. La mesura s’allargarà, per ara, poc més d’un mes en espera d’avaluar novament les dades covid i l’evolució de la corba diària de casos.

Canvi de criteri sobre la incidència de la covid que afecta la llista de municipis

El toc de queda s’aplicarà fins al 20 d’agost a 176 municipis, una llista de poblacions que va variant i que ara s’amplia amb el canvi de criteri del govern per marcar el llindar de la incidència de la covid. Fins ara, el toc de queda s’establia a les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior a 400 contagis per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. En canvi, ara s’ha decidit rebaixar-ho als 250 casos per cada 100.000 habitants.

Restriccions que es mantenen

Paral·lelament, continuen presents les restriccions i mesures vigents que duraran tot l’estiu a Catalunya com la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i la restricció de l’horari de totes les activitats fins a les 0.30 h. A més, els assistents a esdeveniments d’oci o culturals han d’estar asseguts i han de mantenir la distància interpersonal de dos metres i mig.