Toc de queda a Barcelona

El TSJC ha avalat aquest dijous la pròrroga del toc de queda que havia sol·licitat el govern de la Generalitat amb una actualització de la llista de municipis amb confinament nocturn. Per a aquesta setmana el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha validat una llista de 163 municipis amb més incidència de la covid (municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior a 400 contagis per cada 100.000 habitants).

La mesura del toc de queda es va revisant setmanalment i el TSJC ho ha d’avalar ja que afecta un dret fonamental. Està vigent des de mitjans de juliol i la llista per a aquesta tercera setmana entra en vigor la mitjanit del dijous, 29 de juliol, a divendres, 30 de juliol.

El que sí que s’allargarà durant tot l’estiu, segons ja ha comunicat el govern, són les restriccions a Catalunya i les últimes mesures covid anunciades al juliol, com el tancament d’activitats, bars, restaurants i oci nocturn a les 0.30 h, i també la limitació a 10 persones a les reunions.