(ACN) Una trucada de telèfon entre els acusats hauria “desencadenat” el crim de la Urbana, segons el parer dels pèrits que han declarat en la sessió d’aquest dimecres del judici, batejat com ‘el crim de la Guàrdia Urbana’. Segons el relat d’aquests pèrits, la nit de l’1 de maig de 2017 es produeix una trucada a les 21.53 h a partir de la qual, les comunicacions entre tots dos acusats demostrades, contradiuen la versió facilitada per les dues defenses.

Just després de la trucada de les 21.53 h

Segons el relat dels pèrits, després de la trucada clau, l’acusada va mantenir una conversa per telèfon molt breu amb el seu pare qui, pocs minuts més tard, estableix contacte per whatsapp amb la víctima. Els pèrits apunten que la víctima, va estar activa en aquesta xarxa social, ja que afirmen que es va posar en contacte amb la seva tia.

Mentrestant, els pèrits expliquen que la víctima va seguir parlant, per whatsapp, amb el pare de l’acusada. De la conversa es desprèn que el pare de l’acusada agraeix a la víctima haver ajudat en tasques de manteniment d’una finca familiar, on han passat el dia junts.

Aquesta conversa es produeix 10 minuts després de la trucada de les 21.53 h. En paral·lel, els pèrits sostenen que la víctima va enviar un correu electrònic a la seva ex-dona (acusada de matar-lo) per parlar sobre el fill en comú. Mentre la víctima envia aquest correu, s’activa el telèfon de prepagament amb què l’altre acusat hauria contactat a l’acusada.

Suplantació de la víctima

El primer missatge que el fiscal considera que ja no és de la víctima, sinó que estaria escrit possiblement per l’acusada, seria el de les 22.55 h, i hi diu:

“Hola Nacho, ara no puc parlar, però sí escriure”

Nacho és la persona amb qui la víctima estava negociant la venda d’una moto. Però a preguntes del fiscal, els pèrits han dit que les paraules utilitzades en el text no són les que habitualment fa servir la víctima. I aquestes paraules que no hauria escrit la víctima “serien compatibles” amb que fos l’acusada qui les hagués escrit. Segons sostenen els pèrits, la víctima ja estava adormida o sota els efectes d’algun fàrmac.

Nous actors per despistar els investigadors

L’última activitat des del mòbil de l’acusada és una conversa que té, a través de Telegram, amb Darío, un amic de la víctima. Aquesta comunicació queda registrada a les 23.08 h. En aquest missatge, sostenen els pèrits, l’acusada comença a desviar l’atenció i assenyala com a responsable dels fets a un exmarit seu, Rubén. De fet, l’acusada indica a Darío -amic de la víctima- que Rubén -l’exmarit- tenia pensat fer mal a la víctima, i estaria planejant colpejar-lo amb un bat de beisbol i punxar-li les rodes del vehicle.

L’endemà d’aquesta seqüència de trucades i comunicacions, i dels fets que ara es jutgen, els pèrits diuen que els mòbils de tots dos acusats van estar en el mateix indret durant prop de sis hores: a casa de l’acusada, entre les 4.04 h de la matinada i les 10.20 h del matí.

A partir d’aquí les comunicacions entre ambdós es disparen fins que són cridats a declarar, tot i que moltes d’aquestes trucades i converses han estat esborrades. En la sessió d’aquest dimecres també s’han pogut escoltar converses entre els acusats que, segons el fiscal, volien despistar els investigadors.