Les obres de la primera fase del Parc de Can Batlló s’allargaran més del previst a causa de les troballes arqueològiques que han sortit a la llum des que van començar els treballs l’octubre passat. Així ho ha explicat el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, al Consell Plenari del districte, on ha admès que s’hi podrien continuar trobant restes i, per tant, això obligarà a recalendaritzar les obres.

Serra ha precisat davant dels veïns que “al bloc IV, el que és ara Coópolis, es van trobar restes neolítiques, però es van poder reprendre les obres. En canvi, a la zona d’obres del Parc de Can Batlló, on s’han trobat restes romanes, els arqueòlegs hi estan treballant a fons perquè creuen que hi podria haver alguna cosa més“.

Els arqueòlegs creuen que encara sortiran a la llum més restes a la zona d’obres del Parc de Can Batlló”
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

Falta concretar el calendari nou

El regidor no ha volgut donar encara les dates del calendari d’obres, ja que assegura que “primer caldrà veure i valorar com les possibles troballes afecten als temps previstos en el projecte”. Inicialment, la primera fase del projecte de construcció del Parc de Can Batlló, que ha de convertir-se en un espai ciutadà amb pistes esportives, horts i un petit bosc havia de durar uns 14 mesos i hauria d’haver estat enllestida abans d’acabar el 2022.

Fa algunes setmanes es van trobar dos esquelets de l’època romana just en la zona on s’està construint el parc central de Can Batlló, que ha d’esdevenir una gran zona verda de 26.000 metres quadrats. Des de llavors, els arqueòlegs estan treballant a dins del recinte de manera intensa perquè tenen la sospita que aquestes no seran les úniques troballes i que aviat se’n podrien descobrir de noves.