La Trinitat Vella ha engegat una campanya de sensibilització anomenada “Jo soc de la Trini” per tenir cura de l’espai públic. Els veïns, conjuntament amb els serveis territorials del districte de Sant Andreu, van detectar els indrets més bruts del barri. Després, van demanar intervenir-hi. El consistori, conjuntament amb els veïns, a més de reparar els contenidors en mal estat o traslladar-los a altres ubicacions més adequades, ha iniciat una campanya de sensibilització.

El barri s’ha empaperat amb cartells que conviden els veïns a mantenir net el barri. S’han fet en català, castellà, àrab i urdú. També en diferents idiomes s’ha elaborat una guia de reciclatge en la qual s’informa del lloc més adequat per llançar els residus i els punts verds que hi ha a la Trinitat Vella.

Els veïns fan d’informadors

Els veïns han estat els encarregats de repartir la guia de reciclatge a peu de carrer. Identificats amb una armilla, s’han organitzat en grups d’entre 10 i 15 persones. Segons Carlota López, del servei de convivència a l’espai públic de Sant Andreu, es busca la corresponsabilitat i el sentiment de pertinença al territori: “D’aquesta manera es fomenta que l’espai públic és part del teu espai i que s’ha de cuidar entre tots. De tu a tu permet que el missatge arribi més fàcil”. S’han repartit més de 400 guies.

A més, s’han realitzat una dotzena de sessions informatives a diversos col·lectius del barri. Els centres educatius han rebut tallers de reciclatge, també s’ha fet jornades a l’escola d’adults, entitats, comerços i veïns.

Programada una neteja comunitària

Les entitats del barri han organitzat una festa comunitària per implicar els veïns en tenir cura de l’espai públic. A través de la Taula de Neteja, el dissabte, 16 de març al matí, de 10 a 12, s’ha programat una neteja comunitària veïnal que sortirà des de la plaça de la Trinitat Vella. Després, al Parc de la Trinitat, hi haurà activitats i tallers proposats per més d’una desena d’entitats i equipaments. Per exemple, l’aula ambiental ha programat una col·locació de menjadores d’ocells i la companyia Lavola un taller de reciclatge. L’acte acabarà amb un dinar popular a càrrec de La Guingueta Bella.