Judici del procés al Tribunal Suprem

(ACN/Redaccció) La sala penal del Tribunal Suprem, que presideix Manuel Marchena, es reuneix aquest dijous per deliberar els recursos de la fiscalia i dels nou polítics independentistes empresonats sobre l’aplicació del tercer grau penitenciari i l’article 100.2. La reunió començarà a les 10 del matí i no es farà vista oral. A hores d’ara, les úniques que gaudeixen del tercer grau són l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa. Els presos homes estan en segon grau i només gaudeixen de permisos de sortida.

El Suprem va anul·lar l’aplicació de l’article 100.2 a Carme Forcadell i va suspendre també el dels altres vuit presos perquè la fiscalia hi va recórrer en contra. D’altra banda, també un recurs del ministeri públic contra el tercer grau va fer que un jutjat de vigilància penitenciària suspengués cautelarment la semillibertat per als set presos de Lledoners. En canvi, dos altres jutjats van mantenir el tercer grau de Bassa i Forcadell mentre el Suprem no resolgués.

Mentre el Suprem decideix la semillibertat dels polítics presos, el Congrés ha començat a tramitar l’indult per als nou empresonats. De fet, el Suprem ja ha rebut informes favorables dels centres penitenciaris catalans on compleixen la pena de presó per sedició. A banda d’això, també plana una possible reforma del delicte de sedició en el codi Penal que podria rebaixar la condemna.