Francisco

Francisco Sánchez ha guanyat un nou embat judicial. El Tribunal Suprem li ha donat la raó. Sánchez, de 80 anys, va ser desnonat del seu pis al carrer de Maignon, 6, el febrer de l’any passat mentre era fora de casa. L’alt tribunal ha dictat a favor de l’afectat i el reconeix com a arrendatari i amb dret a pròrroga forçosa. Aquesta sentència és ferma i no admet recurs.

Una batalla judicial amb la propietat

El Francisco vivia en aquest edifici des de feia 45 anys amb un contracte de renda antiga. Però l’any 2017 la finca va canviar de mans quan l’empresa UPL Gràcia va adquirir l’edifici del carrer de Maignon i aquí van començar els maldecaps d’aquest veí.

Des de fa un any està fora de casa seva, tot i que la justícia ja va donar-li la raó quan un jutjat de primera instància va declarar nul el desallotjament. D’altra banda, l’Audiència Provincial de Barcelona va dictar a favor de la propietat determinant que el veí no tenia un contracte indefinit. Tot i això, Sánchez i el seu advocat Lluís Humet no es van rendir.

L’any 2019 van presentar un recurs al Tribunal Suprem que ara els dona la raó. Són dues resolucions favorables que declaren el procediment de desallotjament nul i que estableixen que el contracte de lloguer del Francisco és vigent.

Sentència del Tribunal Suprem al recurs de cassació presentat pel Francisco Sánchez

Fa més d’un any que espera tornar a casa

Des de fa un any, Sánchez no ha pogut tornar a casa seva, viu a Madrid a casa d’un germà, però amb l’objectiu de tornar al barri on ha viscut més de mitja vida. Tot i això, la propietat de la finca va començar obres a l’edifici i el pis està inhabitable, tot i que no hi havia permís d’enderroc per l’edifici.

L’estat actual de l’interior del pis llogat pel Francisco al carrer de Maignon, 6

L’advocat assegura que ara toca recuperar l’habitatge amb les condicions en què estava abans del desnonament del Francisco. Explica que ho han demanat mitjançant una demanda judicial per recuperar la possessió, al Jutjat de Primera Instància 26 de Barcelona.