El Tribunal Suprem denega donar un permís extraordinari a Oriol Junqueras i Jordi Sànchez perquè puguin sortir de la presó i assistir al ple d’investidura d’aquest dilluns al Parlament. Segons el jutge Pablo Llarena, es mantenen les circumstàncies de la resolució del 12 de gener, en què va concloure que tots dos -igual que Joaquim Forn, que ja ha renunciat a l’acta de diputat- no tenen la capacitat legal prolongada per complir el deure d’assistir els debats i a les votacions del plens de la cambra. Ara la mesa del Parlament ha de decidir si accepta els seus vots delegats.

Tant Oriol Junqueras com Jordi Sànchez finalment han delegat el seu vot, per tant demà a les 10h del matí, la mesa del Parlament haurà de decidir si els admet.  Sànchez ja ha anunciat que delegarà el seu vot a Jordi Turull per al Ple d’investidura.

Aquest dilluns el jutge també ha dictat una providència en què demana al Centre de Telecomunicacions i Tcnologies de la Informació (CTTI) que li enviï “de forma immediata” tots els missatges corresponents al total de direccions de correu electrònic de 32 persones relacionades amb la investigació de l’1-0. Aquesta informació el jutge l’havia demanat l’11 de gener, però ara ha tornat a fer el requeriment perquè, segons la policia judicial, el CTTI no li va lliurar tota la informació sol·licitada. En aquest sentit, li reclama que indiqui els motius que van portar a “no donar compliment inicial al que es requeria”.