Agents de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Nou Barris van detenir aquest dimarts, 24 de novembre, a Barcelona tres joves al barri de Porta, dos menors d’edat i un major de 20 anys, de diferents nacionalitats, per falsificar receptes d’ansiolítics. La investigació apunta que després els revenien per consumir-los combinats amb begudes o altres drogues en un àmbit festiu.

Augment de receptes falsificades

Durant les darreres setmanes, i fruit de la constant interlocució de la comissaria de Nou Barris amb els farmacèutics del districte, els policies van tenir coneixement d’un augment de receptes falsificades en diferents farmàcies del barri de Porta. Les detencions es van produir després que el treballador d’una farmàcia va avisar la policia del  comportament sospitós d’un jove que acabava de comprar una capsa d’ansiolítics.

Gràcies a la descripció, els mossos van fer recerca pel barri i van localitzar-lo al carrer acompanyat de persones més, mentre s’intercanviaven un paper i una capsa. En aquest escorcoll es va comprovar que tenien divuit receptes presumptament falsificades guardades entre llibres escolars, així com dues capses d’ansiolítics.

A partir d’aquest moment els agents van fer comprovacions per corroborar que qui signava les receptes intervingudes no constava com a col·legiat amb el número que hi apareixia o que no treballava al centre mèdic des d’on les emetia.

Rols diferenciats

La investigació policial ha revelat que els detinguts tenien rols diferenciats: un guardava les receptes, l’altre feia tasques de vigilància i el darrer entrava als establiments per adquirir els medicaments. Els detinguts menors d’edat van quedar en llibertat a instàncies de Fiscalia de Menors i el major d’edat va passar a disposició judicial. El jutge posteriorment en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d’Esquadra aconsellen als farmacèutics que sospitin de totes aquelles receptes no electròniques, i que abans de facilitar qualsevol medicament preguntin al comprador les seves dades personals, per contrastar-les, ja que la majoria de vegades van a nom d’altres persones.