L’Ajuntament ha confirmat que pot haver fallat un dels motors de l’ascensor i aquest fet ha comportat que es desplomés. Segons fonts municipals, la plataforma ha caigut sense que poguessin controlar-ne la velocitat, quan els tres treballadors estaven carregant material d’obra a l’elevador. Tot sembla indicar que el muntacàrregues no ha arribat fins a terra.

Els cossos d’emergències han rebut l’avís de l’incident a les 7.44 h. Fins el lloc s’hi ha desplaçat cinc ambulàncies que ha evacuat tres treballadors, un de molt greu i dos de menys greus. Fins al lloc també s’han desplaçat cinc unitats de Bombers de Barcelona i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana. Els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació per esclarir les causes de l’incident.

Un dels ferits, un home de 42 anys, ha estat traslladat a l’Hospital Vall d’Hebron. Mentre que els altres dos, de 35 i 42 anys, han estat atesos l’Hospital Clínic. Un dels operaris ferits podria rebre l’alta aquest divendres, mentre que els altres dos estarien evolucionant correctament de les contusions i fractures per les quals han estat ingressats.

L‘Hotel Princesa Sofia, situat a la plaça de Pius XII, a l’avinguda Diagonal, està tancat des del 15 d’octubre a causa de les obres, que han continuat aquest matí malgrat l’incident. A través d’un comunicat, l’hotel ha assegurat que les obres estan seguint “escrupolosament els més estrictes controls de seguretat” i “s’està complint amb els requisits tècnics necessaris”. L’empresa ja ha activat els protocols necessaris per investigar les causes concretes del accident en coordinació en les empreses contractistes implicades en les obres.