passaports, DNIs i diners en efectiu

La Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional, coordinats per la Europol, han detingut tres persones que es dedicaven al furt, venda i falsificació de documents nacionals i estrangers. Tots ells eren líders d’una organització criminal amb ramificacions a Europa. El grup utilitzava menors d’edat per fer furts al carrer i aconseguir els documents.

La investigació va començar, precisament, quan la policia va rebre informacions anònimes que un grup feia servir menors d’edat per cometre furts a la via pública. Els documents que aconseguien aquests joves, després es venien al mercat negre, ja sigui en el format original o falsificats.

Més de 2.000 documents i 13.000 euros

La policia ha escorcollat tres pisos de Barcelona, on es van decomissar més de 2.000 documents d’identitat, entre els quals hi havia DNI i passaports espanyols, a més de multitud de documents d’altres països europeus. També hi van trobar 13.000 euros en efectiu, més de 25 terminals mòbils i un arma. A banda, també tenien molt material per falsificar documents.

Segons informa la Guàrdia Urbana, aquesta organització criminal funcionava de manera jerarquitzada i amb una clara distribució de tasques.

El grup també tenia activitat criminal en altres països d’Europa. Durant la investigació es va interceptar un paquet enviat a Grècia, que contenia un total de 100 documents, 65 dels quals havien estat denunciats com a sostrets.