Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana han detingut tres persones aquest divendres al matí en una operació conjunta en un local d’oci nocturn al carrer dels Enamorats, 86, al barri del Camp de l’Arpa del Clot. Es tracta del bar Set Barcelona, que funciona com a “afterhours” fins a les 10 h. Segons els Mossos, l’actuació era una inspecció de treball motivada per problemes de convivència i baralles a l’exterior del local. Als arrestats se’ls acusa de presumptes delicte contra la salut pública i un tenia un requeriment judicial.

Els agents també han efectuat 18 denúncies per tinença de substàncies estupefaents, i sis més contra el local per realitzar una activitat que no s’ajusta a la seva llicència, per no disposar de limitador de so, mal funcionament de les instal·lacions contra incendis, per no respectar la limitació de l’aforament, per permetre fumar a dins i pel mal estat en què es trobava el local. A més, segons fonts policials, quatre treballadors no tenien contracte.

Els veïns, cansats de baralles i incivisme

El dispositiu policial s’ha fet de manera coordinada amb Inspecció de Treball i no ha estat l’única operació en els últims dies. Tant veïns com treballadors del local afirmen que la setmana passada la policia va anar-hi fins a tres vegades. El veïnat parla de baralles al carrer, de gent que orina i practica sexe als portals i d’altres que provoquen danys als vehicles estacionats. Uns problemes que asseguren que fa més de 20 anys que pateixen i que malgrat les denúncies a la policia, ningú no fa res per tancar l’after. Diuen que només han aconseguit tancar-lo temporalment i que després es ha tornat a reobrir amb un altre nom. Durant un temps va ser el bar Àgora i fa 12 anys es va renombrar Set Barcelona.

El propietari del negoci, Erison Sánchez, ha reconegut a betevé alguns problemes de convivència, com les baralles al carrer. Ara bé, ha defensat que no tothom és client del local i que en alguns casos és gent a qui els vigilants no deixen entrar perquè van beguts o drogats. Sánchez també ha assegurat que fan tot el que està al seu abast per controlar el que passa dins i fora del local, però que no es poden fer responsables de les molèsties que altres causen al carrer: “Nosaltres com a molt podem actuar a uns 50 metres de distància de la porta”, ha dit. Pel que fa a les denúncies de la policia, Erison diu que l’única cosa que havien incomplert era superar el límit d’aforament.