Viure amb persones amb factors de risc en cas d’agafar el coronavirus s’havia convertit en una angoixa afegida a la crisi sanitària per a molts treballadors de l’àmbit sanitari. L’Albert Pérez és infermer de l’Hospital de Sant Pau i explica que vivia amb la seva mare, malalta d’una afectació crònica al cor. Diu que cada vegada que arribava de la feina el primer que feia era dutxar-se i pràcticament no sortia de l’habitació per por de contagiar-la. Per això, no s’ho va pensar gens quan li van oferir l’oportunitat d’anar a viure de franc a un pis turístic molt a prop de la feina.

Ara ja fa dos mesos que comparteix pis amb dos companys del mateix hospital que es trobaven en una situació molt semblant. Asseguren que ha estat un període difícil, sobretot al principi, ja que a l’elevada càrrega de feina i a l’angoixa de la crisi sanitària s’hi sumava el fet d’haver-se d’allunyar de les persones que estimen. A poc a poc s’hi han adaptat i expliquen que els ha ajudat molt el fet de viure amb persones que treballen en el mateix sector.

A l’Albert i als seus dos companys de pis els han fet testos i per ara cap d’ells ha passat la malaltia. Per això, tot i que els sigui difícil, prefereixen continuar al pis i allunyats de la família. “Estic a primera línia i estic exposat i això significa que podria contagiar la meva família“, comenta el Cristian Mesalles, auxiliar d’infermeria també a l’Hospital de Sant Pau. “Sabem que tard o d’hora hi haurà un rebrot i l’exposició que podem fer als nostres familiars ens genera incertesa”, afegeix el Jose Mesa, company de l’Albert i el Cristian.

Pisos gratuïts per personal sanitari

A la ciutat hi ha hagut diverses iniciatives com la que ha permès a l’Albert, el Cristian i el Jose allotjar-se gratuïtament en un apartament turístic molt a prop de l’hospital on treballen. En aquest cas ha estat el Grup Balsells qui ha ofert nou pisos on s’han pogut allotjar una trentena de treballadors sanitaris. El seu propietari, Ramon Balsells, explica que a més del risc de contagi a familiars, per alguns treballadors que viuen fora de la ciutat també ha estat molt important estalviar-se el temps de trajecte després de llargues jornades de feina. Aquesta empresa preveu mantenir la cessió dels pisos, almenys, mentre duri l’estat d’alarma.