Més d'un centenar de treballadors del Liceu s'han concentrat davant les portes del teatre mitja hora abans que comencés la representació de "Nabucco", de Verdi, i ho han fet cantant 'Va pensiero', un dels temes principals d'aquesta òpera. El motiu de la protesta és l'impagament de la paga extraordinària de juny des de l'any 2013 motivada per la crisi i la mala situació financera de l'empresa. L'any 2014 Liceu i treballadors van tancar un pacte en virtut del qual no s'acumularien pagues de més de dos anys i diuen que ara l'empresa l'incompleix. Els treballadors afectats són el col·lectiu administratiu, el que treballa als escenaris, el cor i l'orquestra i reclamen un calendari de pagaments. Al darrere, diuen que hi veuen la voluntat de retallar-los el sou. MANUEL MARTÍNEZ, president del Comitè de Empresa "Nosaltres pensem que darrere de tot això s'emmascara una retallada de sou per posteriorment poder privatitzar el teatre a unes condicions millors. De fet, l'última proposta que ens ha arribat, volen treure el concepte pagues extres per un plus compensació, cosa que no entenem, no té sentit, si no és el que estic dient." Els treballadors han anunciat que si no arriben a un pacte amb el Liceu començaran una vaga el dia 8 de novembre, dia que comença la representació de 'Bienvenuto Cellini', de Berlioz. Per la seva banda, el Liceu ha explicat que actualment acumula un deute d'un milió d'euros i que una vaga no ajudaria a millorar la situació. També han dit que tenen intenció de tornar els diners i eventualment seria a partir del mes de febrer.

Els treballadors del Gran Teatre del Liceu han protestat en contra de l’impagament de les pagues extraordinàries des de juny de 2013. Ho han fet cantant el ‘Va pensiero’, l’obra coral del tercer acte del “Nabucco”, de Verdi, que es representa aquesta nit per última vegada al teatre.

Els treballadors alerten que, en cas de no arribar a cap pacte amb l’empresa, començaran una vaga a partir del proper 8 de novembre. Des del Liceu, però, lamenten que aquesta situació només empitjoraria la situació de l’empresa, que asseguren, té un milió d’euros de deute. En aquest sentit, afirmen que la intenció és tornar els diners als treballadors partir del febrer.