treballadors depuradora besos confinats autocaravanes
Foto: Aigües de Barcelona

14 treballadors de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals Besòs (EDAR) estan confinats des del 4 de gener a les instal·lacions per evitar contagiar-se i “assegurar la continuïtat del servei essencial del cicle integral de l’aigua”. Segons ha informat la companyia en una nota de premsa i a través de les xarxes socials, l’aïllament l‘han fet de forma voluntària, tal com es va fer a l’inici de la pandèmia de la covid i, mentrestant, viuen en autocaravanes.

Aigües de Barcelona explica que s’ha decidit reactivar el protocol que ja van dur a terme el març del 2020, atès l’augment de casos de la variant òmicron a Catalunya.

Autocaravanes per garantir “el confort”

La companyia ha informat que s’han instal·lat autocaravanes per assegurar la màxima “confortabilitat dels treballadors i que se’ls garanteix tots els mitjans i serveis que poden necessitar durant la seva estança a la planta”. A les imatges, difoses a les xarxes socials, s’arriben a comptabilitzar vuit vehicles.

A més, s’ha establert un protocol estricte per garantir la seguretat: tests d’antígens continuats, mascaretes FFP2 i equips de protecció individual (EPI). Expliquen també que les autocaravanes i les instal·lacions es desinfecten periòdicament i que s’ha restringit l’accés de proveïdors al recinte.

La companyia agraeix l’esforç dels treballadors

Aigües de Barcelona destaca que el director general de la companyia i el conseller delegat van agrair de forma telemàtica als treballadors l’esforç i la implicació personal per garantir el servei essencial del cicle integral de l’aigua. Recordem que aquesta depuradora dona servei a més de la meitat de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona.