Els treballadors demanen que els rebi Armand Calderó, director general de Serveis Penitenciaris, a les instal·lacions de la Model, perquè els doni més informació sobre el trasllat de la presó i com afectarà en les condicions laborals dels funcionaris. Denuncien que des que la conselleria de Justícia i l’Ajuntament de Barcelona van signar el conveni s’han donat diverses versions sobre el tancament del centre però no s’ha donat informació “a la plantilla, ha estat tot secretisme”.

Francesc López, coordinador del sindicat ASAIP, ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ que no s’ha produït cap incident durant la nit perquè, ha dit, es tracta d’una tancada “pacífica” que no ha suposat cap alteració del servei. López ha indicat que 37 persones han passat la nit a la sala de comunicacions. Aquest matí s’hi han afegit una trentena de treballadors més i al migdia eren una cinquantena. Els treballadors han afirmat que tenen l’objectiu de mantenir la protesta fins que el director general doni explicacions, han denunciat la falta de diàleg i han criticat la presència de la unitat mòbil dels Mossos a l’entorn de la Model.

Des de Serveis Penitenciaris expliquen que, des d’aquest dijous al vespre, han ofert de reunir-se amb els treballadors a les dependències de Justícia i assenyalen que el sindicat que encapçala la protesta no té prou representativitat (menys del 10 % a Catalunya, tot i que reconeixen que és el majoritari a Barcelona) per demanar una negociació directa amb la conselleria. A més, afegeixen que el futur laboral dels treballadors està assegurat, tal com ja s’ha afirmat en diverses ocasions en seu parlamentària.

Per la seva banda, el sindicat ACAIP assenyala que el trasllat tindrà “implicacions socials molt grans” i els  preocupa especialment com afectarà als presos preventius, perquè es tracta de persones que no estan jutjades i necessiten contacte amb els advocats, serveis mèdics i les famílies.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Francesc López a ‘El matí de Barcelona’ clicant aquí ▶️