Els sindicats majoritaris entre els treballadors i treballadores de Correus, CCOO i UGT, han sol·licitat aquest dilluns per carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, que els tinguin en compte en el calendari de vacunació a personal essencial, que s’enceta amb l’arribada de les vacunes d’AstraZeneca, i se’ls inclogui pel seu paper com a servei públic i en exposició constant al públic.

Són conscients que Correus és un servei públic pertanyent a l’estat central, i és per això que també s’han adreçat a la direcció del servei postal. Creuen que és important que estiguin immunitzats, no només per ells mateixos, sinó també per la pròpia ciutadania. “Vam ser qualificats servei essencial durant l’estat d’alarma, i estem prestant un servei públic que ens situa amb un contacte amb el públic constant: lliurem i rebem cartes, ara amb el vot al correu estem portant documentació, fins i tot a casa. Tenim molt contacte amb la ciutadania i, a banda de contagiar-nos, podríem esdevenir un focus de propagació“, explica Rubén Valdés, secretari general FeSP-UGT Sector Postal Catalunya.

Un col·lectiu amb risc de contagi

Els sindicats recorden que han viscut, a més, moments de saturació, com ara amb les votacions per correu, que han assolit xifres rècord enguany amb la pandèmia. Amb les dades que té a mà, Valdés assegura que el sector dels carters és el segon més afectat per la covid-19, per darrere de tot el col·lectiu sanitari. “Des del març fins al gener, tenim acumulats uns 220 positius, uns 292 possibles positius i uns 800 contactes estrets aïllats a Barcelona província”.

Més mesures de seguretat

De fet, la plantilla va reclamar mesures de protecció des del principi de la pandèmia. Unes mesures que, consideren, encara han d’augmentar-se. “Estem demanant proves PCR o d’antígens, que es prengui la temperatura a l’entrada de les oficines i unes mesures organitzatives de la plantilla“, reclama Valdés.