serveis minims vaga 23 març

(ACN) Treballadors del Centre de Formació d’Adults Canyelles han denunciat el “tracte abusiu i la gestió inadequada” que afirmen que pateixen de la direcció de l’equipament. Segons ha manifestat el sindicat UGT, aquestes acusacions arriben després que el Consorci d’Educació de Barcelona hagi fet el nomenament extraordinari de l’actual responsable del centre. Fonts del Consorci han confirmat que els professors han presentat una queixa formal i que Inspecció Educativa està actuant d’acord amb el protocol previst per a aquesta mena de situacions per determinar què ha passat exactament.

El sindicat ha manifestat que la situació ha empitjorat després que s’hagi avaluat el projecte que l’actual direcció va presentar a principis d’any. Ha assegurat que “ha derivat en una persecució i, fins i tot, amenaces cap a algunes persones que no han volgut traslladar la informació de les valoracions de la resta del claustre”. Tot plegat, ha apuntat la UGT, ha comportat “contínues desqualificacions” envers aquests professionals. La UGT ha informat que tant ells com altres organitzacions sindicals estan duent a terme un assessorament als treballadors del centre que es troben “en situació de risc per a la seva salut”.

Reunió amb Inspecció d’Educació

A més, el sindicat ha assenyalat que Inspecció d’Educació s’ha entrevistat amb els treballadors de manera individual. “El tracte ha estat respectuós i proper”, ha manifestat la UGT, que ha detallat que ha desenvolupat tasques de mediació. “Hem explicat al claustre i a la directora les accions que poden fer”, ha comentat. També ha afegit que els docents han començat contactes amb el servei de prevenció de riscos laborals amb la intenció de sol·licitar una avaluació de riscos psicosocials. Des del punt de vista de la UGT, aquesta mena de fets “són el reflex d’un decret de plantilles i un decret d’autonomia de centres mal emprat”.

El Consorci diu que s’està actuant segons el protocol

Fonts del Consorci d’Educació de Barcelona que ha consultat l’ACN han explicat que Inspecció Educativa està actuant d’acord amb el protocol per aclarir la situació. Alhora, han apuntat que els professors del centre han presentat una queixa formal. Han concretat que el claustre està format per sis professionals i que la directora actual està al capdavant del centre des del curs 2022-2023.