La Vanesa Rodríguez, treballadora de TMB a l’estació de Ciutadella de l’L4, s’ha convertit, per uns moments, en una llevadora improvisada. Una passatgera s’ha posat de part en el moment que sortia del metro i la Vanesa, els seus companys i una altra passatgera, han ajudat la mare a parir a la cabina de control de la mateixa estació.

La treballadora de TMB assegura que ha viscut un “moment espectacular” i que el que l’ha sorprès més és la rapidesa amb què sortit el nen “ha parit en cinc minuts”, explica, “i la mare s’ha quedat fresca com una rosa”. Reconeix que l’ajuda de la passatgera que era inspectora sanitària ha facilitat molt les coses. Això, i les instruccions que li anava donant un metge del SEM.

Els qui eren amb la mare han hagut de posar-se en contacte amb el marit per explicar-li el que havia passat, i la parella s’ha pogut trobar ja a l’Hospital del Mar, on l’han traslladat després de parir. Tot i l’espectacularitat del moment, la Vanesa reconeix que al principi temia que el part no sortís bé perquè “no teníem ni els mitjans ni res, però el nen havia de sortir”. “Ha sigut molt bonic”, recorda, “un moment per no oblidar”.

La inspectora sanitària ha recuperat el mòbil

En els primers moments en què la Vanesa Rodríguez estava amb la dona de part, se li ha acostat una altra usuària que li ha dit que se li havia caigut el mòbil a la via. La treballadora li ha respost que en aquell moment no podria atendre-la pel part, i la usuària li ha dit que la podia ajudar perquè era inspectora sanitària.

Un cop passat tot el part, un altre dels treballadors de TMB ha fet les gestions per poder recuperar el mòbil en aquell mateix moment.