(ACN Madrid) El Ministeri de l’Interior ha començat aquesta tarda de dilluns el trasllat dels presos independentistes a Catalunya, un cop el Tribunal Suprem ha donat permís i Institucions Penitenciàries ha acabat els tràmits administratius necessaris. El dispositiu comporta que aquest dilluns a la tarda Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Turull, Jordi Sànchez, i Jordi Cuixart han sortit de Soto en direcció al centre penitenciari de Valdemoro, on faran nit. Dimarts seran traslladats al centre penitenciari de Zuera, a Saragossa, i dimecres arribaran a Brians II, on passaran a estar sota custòdia dels Mossos.

Pel que fa a Carme Forcadell i Dolors Bassa, el trasllat es farà directament dimecres des d’Alcalá-Meco a Brians II. Un cop a Brians II, els Mossos els traslladaran als centres de destinació: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart a Lledoners; a Mas d’Enric (Tarragonès) Carme Forcadell, i a Puig de les Basses (Alt Empordà) Dolors Bassa.

El mateix dispositiu de fa un any

És el mateix dispositiu que es va activar ara fa un any, quan el Suprem va permetre el trasllat a presons catalanes un cop acabada la instrucció del cas. Divendres passat el Suprem va confirmar en un ofici que no hi posa cap pega i permet que els presos tornin als centres catalans.

Segons fonts del ministeri, el procés de trasllat serà el mateix al que es va desplegar el juliol del 2018, quan un cop acabada la instrucció del jutge Llarena van obtenir el permís per quedar-se en centres penitenciaris catalans. Hi van passar aproximadament set mesos abans que al febrer el Suprem va ordenar tornar-los a traslladar a presons de Madrid en motiu del judici oral.