Les entitats de l’Ateneu la Bòbila han començat a traslladar tot el material als nous espais provisionals. Està previst que la setmana vinent l’Ateneu la Bòbila, situat als baixos de la plaça de Sóller, tanqui provisionalment les portes per encarar unes obres de remodelació i ampliació. Les activitats de La Bòbila ja s’han distribuït en diversos equipaments del barri de Porta. El trasllat definitiu, però, no s’ha efectuat fins que la darrera entitat que quedava per reubicar, l’associació en defensa de l’habitatge 500×20, ha aconseguit un espai.

Un trasllat retardat per la reubicació

Estava previst que ho fessin a principis d’any, per donar pas a l’inici de les obres que remodelaran i ampliaran l’equipament actual. El trasllat, però, s’ha retardat fins que les entitats i l’Ajuntament han arribat a un acord sobre la reubicació definitiva de totes les entitats. En un principi les entitats reivindicaven mantenir-se unides en un espai d’uns 1.000 metres quadrats, una alternativa inviable per la manca d’espai al barri. Després de negociar i buscar alternatives, van acceptar la proposta de l’Ajuntament de reubicar-se entre diversos equipaments propers.

Reubicació temporal en diferents punts

L’Ajuntament, al marge de treballar en la reubicació, també ha condicionat els locals de l’Associació de Veïns de Porta per acollir les oficines de l’ateneu i un espai polivalent. “Tot el material a ‘grosso modo’ ha de marxar a sis llocs diferents“, explica Joan Puigbó, coordinador de l’Ateneu la Bòbila. “Hem de dur el material a l’antiga Escola d’Art i Disseny Deià, a l’AV Porta, als magatzems municipals del carrer d’Ogassa, als locals d’AFEM, als diferents horts del barri… i coordinar tot això per saber quin material va a cada lloc”.

L’entitat 500×20 ja té local assignat

La darrera entitat a trobar un espai ha estat l’associació en defensa de l’habitatge 500×20, que demanava un lloc a l’edifici de l’antiga Escola Deià. Les entitats han aconseguit finalment el compromís de l’Ajuntament, que condicionarà un espai dins aquest equipament. Temporalment, però, estaran reubicats a l’Espai Jove les Basses, on duran a terme la seva activitat, segons Puigbó.

Les obres s’allargaran dos anys

Les entitats hauran d’estar provisionalment reubicades en aquests espais durant dos anys, els temps previst per a la finalització de les obres a la plaça de Sóller. Serà llavors quan puguin tornar a reunir-se a l’equipament actual, totalment renovat i ampliat.