El major dels Mossos Josep Lluís Trapero, en una trobada que ha convocat amb comandaments per parlar dels aldarulls

(ACN) El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha defensat aquest dimarts donar una resposta “tranquil·la i professional” als aldarulls que s’estan produint en els últims dies a Catalunya. També ha dit que, per descomptat, hi tenen cabuda la transparència i la rendició de comptes “però sense estridències”.

Trapero ha convocat uns 200 comandaments a una trobada per analitzar els aldarulls i com afrontar-los des de la vessant de l’ordre públic. El major ha constatat que aquesta és una crisi social, no pas policial. Els Mossos, ha afegit, no l’han escollit ni tampoc l’han provocat. En la seva intervenció, Trapero també ha defensat la necessitat de donar-hi una resposta col·lectiva, des del cos, des dels comandaments, però també des de la base i els sindicats.

Durant la trobada, que s’ha celebrat de forma presencial i també telemàtica, també hi han intervingut el cap de la Brigada Mòbil, Àlex Pastor, i la cúpula del cos en general, així com comandaments del territori.

Igualment, s’ha fet un reconeixement explícit als 17 mossos d’esquadra de Vic, extensible a la resta d’agents que hi han resultat ferits, els policies locals de Lleida que van ser atacats i el guàrdia urbà de Barcelona que va haver de fugir de la furgoneta que volien cremar dissabte. Així mateix, s’han recordat les persones ferides en els aldarulls dels últims dies.