(ACN) El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que hi ha un “cert nivell” de transmissió comunitària a tot l’estat espanyol, que és desigual entre comunitats autònomes. Simón ha avisat que a Madrid, una de les autonomies amb un increment més important de casos, s’hauran de prendre “mesures dràstiques” com un confinament o una limitació de la mobilitat interna si la incidència segueix creixent.

La tornada a l’escola, en el punt de mira

Sobre les mesures que ha anunciat la Generalitat aquest dilluns de cara una tornada més segura a escoles i instituts, Simón opina que poden ajudar a reduir la transmissió del virus però que cal que la població “hi posi de la seva part” perquè tinguin l’impacte esperat. Simón ha remarcat que cal arribar a l’inici de les classes en “una situació favorable”, i ha defensat que cal fer un “esforç” perquè la transmissió sigui “prou baixa” com perquè “no suposi cap problema”.

El director del CCAES ha reconegut que la tornada a les aules és una “oportunitat perquè el virus es transmeti de forma més fàcil” i, per això, ha remarcat la necessitat de “mesures de seguretat suficients”. En cas que no es pugui garantir aquesta seguretat, caldrà “replantejar-se” com es torna a l’escola: “Crec que podem arribar a l’inici de l’escola amb una situació favorable perquè el risc associat a l’escola sigui mínim”, ha dit.

El remdesivir “no és la panacea”

Simón ha explicat que Sanitat preveu que l’enviament de remdesivir, l’únic antiviral autoritzat per combatre la covid-19, per part de la Comissió Europea arribi aquest dimarts. Tanmateix, Simón ha afirmat que el medicament “no és la panacea” ni tampoc “fonamental” per tractar pacients de coronavirus, ja que també hi ha altres fàrmacs efectius. El director del CCAES ha explicat que la compra de tota la producció a la casa mare que van fer els Estats Units farà que hi hagi moments amb problemes de subministrament.

Menys grip a la tardor

El responsable de Sanitat espera que de cara a la tardor hi hagi menys refredats i menys contagis de la grip comuna per l’ús generalitzat de la mascareta.