Soroll i olor de benzina. Durant bona part del matí les famoses motos de Milwaukee han recorregut alguns dels punts més emblemàtics de Barcelona. Com ja és habitual en els darrers anys, a la desfilada hi ha participat gent d'arreu del món. BLAS ALARCOS "Estos acontecimientos los sigo desde donde sea. A Barcelona venimos todos los años. Nos encanta." Banderes i motos de tota mena. Però la Harley-Davidson que sens dubte ha acaparat més mirades ha estat aquesta, insiprada en el Parc Güell. El bon temps també ha facilitat que els motoristes gaudissin del recorregut. VÍCTOR ALMENARA " Fantàstic. El temps ha acompanyat bastant. Ha fet calor, però s'ha aguantat bé." Els participants han pogut compartir coneixements sobre un estil de vida que cada vegada adopta més gent. INGRID DANIEL "Un estil de vida sí, que no és el que s'ha venut fins ara que som gent dolenta. Hi ha gent normal que anem amb Harley. Per Barcelona la moto és el millor i la pots lluir cada dia." No només els motoristes s'han mobilitzat. Els carrers de Barcelona s'han omplert de gent que ha animat els participants. La desfilada de les motos pels carrers més importants de la ciutat ha estat l'acte principal de la Barcelona Harleys Days. Les jornades acabaran amb un concert aquest vespre a la plaça de l'Univers.

Valoració final

L’acte més important que se celebra a Europa entorn a les Harley-Davidson ha reunit al voltant de 21.000 motocicletes de la marca a Barcelona.

Entre els aficionats del motor les activitats que més èxit han tingut han estat la desfilada de banderes, les Demo Riders, permet conduir de manera gratuïta els últims models de Harley-Davidson pels voltants de Montjuïc i el Jumpstar, un simulacre on s’experimenta la sensació de conduir-ne una però sense moure’s del lloc.

Els assistents han vingut de 20 països diferents, la majoria d’europeus, tot i que també hi havia públic de Sud-amèrica.

Recorregut per Barcelona

Les motos han sortit aquest matí de l’avinguda de l’Estadi Olímpic i han seguit la desfilada pels carrers principals de la ciutat. En total, el recorregut ha estat de 13 quilòmetres. La passejada ha afectat la circulació de 40 línies d’autobús, entre les 10 h i les 12 h.

La motocicleta que s’ha guanyat més mirades ha estat una inspirada en el Parc Güell. També val la pena destacar un model de 1936 utilitzat per la policia de Los Angeles, que ha estat restaurat per una organització de Mollet del Vallès.

La desfilada de 15.000 motocicletes ha estat encapçalada per persones destacades de l’àmbit polític i social català, com Alberto Fernández Díaz, així com per directius nacionals i internacionals de la companyia.