El Mercat de Mercats vol ser “una exaltació del bo i millor que es cultiva i produeix a Catalunya”, segons els organitzadors. Per això s’hi poden trobar tot tipus de productes del territori, des de làctics, olis, carns, vins i molts d’altres. La fira té fins a 44 parades de productes variats dels Mercats de Barcelona i 16 cellers.

A més, la mostra també tindrà la presència de 22 cuiners i cinc pastissers professionals convidats que explicaran com aconseguir el millor resultat de molts d’aquests productes. Les ponències es faran a l’Aula Gastronòmica, un espai d’entrada lliure per al públic en què una parella formada per un cuiner professional i un comerciant dels mercats de la ciutat explicaran les qualitats dels productes de proximitat i la millor manera de cuinar-los. Entre els cuiners convidats, aquest any hi ha el xef basc Juan Mari Arzak, que farà una ponència al costat del cuiner Carles Gaig en què contrastaran la gastronomia basca i la catalana.

I una de les novetats d’enguany és que una part de les ponències estarà dedicada als dolços, uns productes que sempre han tingut un paper destacat en la cuina catalana. Entre els pastissers convidats hi haurà Mey Hofmann, Oriol Balaguer o Xavier Canal, que elaboraran receptes populars però també incorporaran les novetats més recents com els cupcakes.

Tapes de Mercat

Les cuines de bars i restaurants de la ciutat tampoc no podien faltar en aquesta cita gastronòmica. Per això alguns d’ells han elaborat tapes amb productes de proximitat pensades, exclusivament, per a l’ocasió i que es poden acompanyar amb les millors cerveses, vins i caves catalans. Per tastar-les cal comprar prèviament tiquets -que van dels dos als 12 euros- a les mateixes parades.