En total, es compraran 17.066 armilles interiors, una operació que costarà 4.095.840 euros. Segons ha explicat el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, es començaran a distribuir, de manera progressiva, a partir del desembre i fins a 2017. A finals d’any se’n repartiran 3.500 i al febrer de 2015, 5.500 més. D’aquesta manera, tots els agents destinats al servei de seguretat ciutadana en tindran. A partir d’aquí, el 2016 se’n compraran 4.500 més i el 2017, 3.566. Segons Interior, es tracta d’armilles amb una ergonomia “més còmoda i pràctica”.

Un cop la tinguin, els agents estaran obligats a tenir-la sempre a mà, encara que no la portin posada. Per tal de regular-ne l’ús, el Departament ha anunciat que es farà un reglament en què s’establiran els casos concrets en què l’hauran de dur posada de manera obligatòria i els que no, en funció del tipus d’operatiu en què participin. També se n’establiran, per exemple, les normes de conservació.

D’aquesta  manera, Interior dóna resposta a una vella reivindicació d’agents i sindicats, que fa anys que reclamaven que se’n donessin a tots els policies i que, a més, fossin més lleugeres. Segons ha explicat el conseller d’Interior, les primeres reclamacions van arribar el 2006 i el 2010 es va crear una comissió tècnica per estudiar-ho. El desembre de l’any passat, van anunciar que es comprarien 13.500 armilles i que es donarien a aquells agents que ho sol·licitessin.

9.000 armilles exteriors

A més de les interiors, que els agents han de dur sota la camisa i que, per tant, no són visibles, el Departament d’Interior també té intenció de comprar 9.000 armilles exteriors. En aquest cas, disposaran d’una funda exterior logotipada i de diferent color en funció del tipus de servei en què s’utilitzi. En aquesta funda, també serà visible el número TIP, que identifica cada agent.