Després de dies de viatge des de l'Orient, en un recorregut que s'ha pogut seguir en directe al web de l'Ajuntament, els tres Reis Mags estan a punt d'arribar a la ciutat. Al carrer tot el dispositiu està preparat. Al llarg del carrer de Sepúlveda, les tanques ja estan col·locades i esperen els primers espectadors. La cavalcada d'aquest any mobilitzarà més de 1.000 persones entre voluntaris, ballarins i patges. Ompliran prop de cinc quilòmetres de recorregut que obligaran a restringir el trànsit des de l'avinguda del marquès de l'Argentera fins a Montjuïc, entre les quatre i les deu de la nit. La principal novetat d'aquest any és la modificació del darrer el tram de la desfilada. A diferència dels altres anys el seguici no enfilarà pel carrer de Lleida, sinó que passarà per la plaça d'Espanya i pujarà per aquí, per l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Un canvi que no ha agradat als veïns del carrer de Lleida. Tampoc els comerciants de la zona no estan contents. El punt final de la rua sí que repetirà. Serà aquí, davant la Font Màgica. Una altra novetat, però, és que per primera vegada la Font es mourà al ritme de la música del seguici reial.

Els Reis d’Orient arriben un cop més a bord del pailebot Santa Eulàlia. L’alcalde els rep i els dóna pa i sal com a mostra d’hospitalitat. Xavier Trias també els lliurarà el que és més important: la clau que obre les portes de totes les cases la ciutat, perquè Ses Majestats hi puguin entrar a deixar els regals. Al Moll de la Fusta, els Reis Mags fan l’únic parlament públic de tota la jornada a la ciutat, així que si voleu escoltar-los aquest és el punt adequat per fer-ho.

La cavalcada arrenca a les 18.30 h a l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Des d’allà, puja per la via Laietana i passa per les places d’Urquinaona, Catalunya i Universitat. Després, enfila tot el carrer de Sepúlveda fins arribar a la plaça d’Espanya. A diferència d’altres anys, la cavalcada no pujarà cap a l’avinguda de Rius i Taulet pel carrer de Lleida, fet que lamenten els veïns i comerciants del Poble-sec. L’avinguda de la Reina Maria Cristina serà el tram final del recorregut.

De fet, aquesta és una de les novetats de la cavalcada d’aquest any. S’ha volgut que les fonts de Montjuïc siguin el colofó del recorregut i, quan el seguici hi arribi, oferiran un espectacle d’aigua, llums i música sincronitzat amb el de les carrosses. De fet, aquest espectacle comença a les 20 h perquè tothom que hi hagi a l’avinguda de Maria Cristina esperant els Reis en pugui gaudir ja abans que arribin.

A banda de voler fer més impactant el final, la cavalcada d’enguany també té altres novetats. Per exemple, els reis estrenen roba. Melcior i Gaspar estrenen corones. I també hi ha dues carrosses noves, de manera que en total seran 13. Els darrers dies ja les hem pogut veure exposades a la Fira de Barcelona. A més, es repartiran 10.000 quilos de caramels al llarg de tot el recorregut.