ANA SANZ, portaveu de la MUCE "Volem que els partits polítics confrontin els seus programes electorals. Volem que ens diguin quines són les seves propostes en política educativa. Des del MUCE, insistim, reclamem que en aquesta campanya electoral es parli d'educació"

La MUCE ha convocat una manifestació dissabte a la tarda. Començarà a les 18 hores a la plaça d’Urquinaona i finalitzarà a Sant Jaume. La marxa ha rebut el suport de més de 1.000 organitzacions d’estudiants, professors i d’associacions de pares i mares.

Segons els organitzadors, calculen que aquest curs s’han perdut uns 2.000 docents en un any que hi ha 15.000 alumnes més. En aquest increment de ràtio, també crititquen que amb la nova llei d’educació que arriba des de Madrid,  les persones que substitueixen un professor titular no arribaran al centre fins passats 10 dies lectius. Consideren que la dilatació de les substitucions altera l’activitat planificada i dificulta donar una atenció adequada a l’alumnat.

Un altre dels altres aspectes que han denunciat és que des de la Generalitat s‘ha retallat un 15% la jornada dels substituts i això implica la rebaixa d’un 15% del sou.

Per això demanen que les substitucions es facin des del primer dia, que els subsituts se’ls contracti per la jornada completa i que es disminueixin les taxes.