Els veïns de Torre Baró han recuperat, aquesta passada nit, l’electricitat després de l’avaria que els ha deixat sense subministrament durant més de 12 hores. Segons ha explicat l’Associació de Veïns de Torre Baró, el subministrament s’ha recuperat cap a les 23 h del dissabte, sense que en cap moment s’hagués pogut activar un sistema alternatiu de d’electricitat mitjançant generadors.

Endesa hi va desplaçar un grup electrogen amb la idea d’injectar electricitat a la xarxa del barri, en cas que la reparació de l’averia es perllongués durant el dissabte.

El problema, explica l’entitat veïnal, és que el camió que transportava el generador no va poder circular pels carrers del barri —estrets i costeruts— i no va poder arribar al transformador. Per tant, sense generador alternatiu possible, ha calgut esperar a que els tècnics poguessin resoldre la incidència des del lloc de l’avaria.

Tornen els mals endèmics

Aquesta nova interrupció d’electricitat al veïnat ha tornat a fer reviure el calvari pel que ja havien passat, de manera recurrent, els veïns de Torre Baró. Les avaries i els talls en el subministrament havien estat un mal de cap per a un barri on, apunta l’AV Torre Baró, “hi ha moltes persones grans que depenen de respiradors elèctrics”, assenyala Jose Maria Vicario, membre de l’entitat.