Comencen a Torre Baró les obres de reurbanització de l’espai d’accés al parc de la Font d’en Magués, amb un cost de 880.000 €. S’hi preveu la construcció d’un camí de vianants i la creació d’una plaça d’accés i una zona de pícnic. El nou espai urbà tindrà més de 4.500 m². Està previst que les obres acabin a principis del 2022.

L’Ajuntament afirma que aquesta intervenció servirà per “millorar l’accessibilitat a Collserola, fomentar un nou entorn urbà saludable i dignificar la zona“.

El consistori també destaca la proposta de renaturalització de l’espai, ja que “el nou passeig vol ser un entorn amplificador de la biodiversitat“.

Un passeig per la biodiversitat

La placeta de l’avinguda d’Escolapi Càncer transformarà la seva imatge per convertir-se en porta d’accés a Collserola. Els gabions que substituiran el muret de contenció que salva el nivell entre l’esplanada i l’avinguda, acolliran un hotel d’insectes de diferents espècies beneficioses per al medi ambient i la biofília.

El camí de vianants tindrà una amplada de 3,5 m fins al pas per l’aqüeducte i es reduirà a 3 m a partir d’aquest. Per acabar el recorregut, passat l’aqüeducte es crearà una zona d’estada habilitada per a pícnic amb taules, cadires, aparca bicis i papereres.

Finalment, s’il·luminarà tot el traçat del camí. Alhora, també es reforçarà la il·luminació als punts més importants com la placeta d’accés o la zona de pícnic.