S’estrena la urbanització com a parc de la part baixa del torrent de la Font d’en Magués, a Torre Baró, amb l’objectiu de dignificar l’espai i convertir-lo en una porta d’entrada a Collserola. En aquest sentit, s’han creat camins accessibles, en forma de zig-zag, entremig de zones d’estada i de pícnic. Tot presidit per un dels aqüeductes que travessen el barri i al mig d’un arbrat mediterrani, com ara pins, alzines, llentiscles i cireres d’arboç, que s’anirà acabant de plantar al llarg dels propers mesos.

4.500 m2 de transició amb la serra

D’aquesta manera es dona resposta a les peticions veïnals que volien recuperar com a punt de trobada i dinamització un espai que, fins ara, només es feia servir per accedir a alguns habitatges i que presentava una certa degradació. En total s’han transformat més de 4.500 metres quadrats amb un pressupost d’uns 880.000 euros i que volen servir de transició entre la ciutat i la serra.

De fet, s’ha urbanitzat també el camí que porta des de l’avinguda de l’Escolapi Càncer fins a l’entrada del parc, situada just a sota els arcs de l’aqüeduce. Aquest camí comença ara amb una petita plaça on s’ha col·locat un hotel d’insectes i un aparcament de bicicletes.

Primera fase de l’accés a Collserola

Es tracta de la primera de les dues fases d’un projecte que vol arribar fins a la serra i potenciar aquest accés a la Font d’en Magués com una ruta senyalitzada i guiada. “Al darrere hi ha la idea de treballar un accés més ordenat a Collserola, amb mes coneixement, no només dels veïns de Nou Barris sinó de Barcelona”, assegura Xavier Marcé, regidor de Nou Barris.

La part superior del parc del torrent de la Font d’en Magués, ja pràcticament a tocar de la serra