A partir d’aquest dilluns, 1 de març, es recuperen les colònies i les sortides amb pernoctació de les escoles. Això sí, s’hauran de fer amb el mateix grup de classe i no es podran barrejar diferents bombolles.

Anar de colònies és un complement a l’etapa educativa que fan a les escoles ”
Albert Riu, director del Servei Colònies de Vacances de la Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés, entitat sense ànim de lucre dedicada al món del lleure i l’acció social, celebra la decisió del Procicat i ho considera un reconeixement a la seva tasca en el procés educatiu. Per Albert Riu, director del Servei Colònies de Vacances de la Fundació Pere Tarrés, anar de colònies suposa “molts beneficis“, com estar en contacte amb la natura, practicar el lleure en un espai diferent i aprendre d’una “manera vivencial” al costat dels companys i mestres amb qui els infants compartiran el curs.

Es reactiva un sector aturat

A banda de ser beneficiós per als infants, reprendre aquest tipus de sortides permetrà reactivar un sector malmès després de mesos d’aturada. Des de la Pere Tarrés consideren que són activitats que no s’haurien d’haver aturat ja que, mentre funcionaven, els contagis de coronavirus entre els participants van ser mínims. ”Les colònies són segures perquè així ho demostra l’experiència que hem acumulat durant l’estiu del 2020. Vam ser dels primers sectors a obrir després del confinament i vam registrar molts pocs casos de covid“, assegura Riu.

Una represa progressiva

L’entitat sense ànim de lucre reclama a partir d’ara una estabilitat de criteris “per poder treballar per al benestar dels infants” i poder planificar la campanya els pròxims mesos. Segons Riu, aquesta és l’única manera “d’iniciar un estiu de lleure amb les millors garanties per a tots els infants“.

Les noves mesures aprovades suposen un pas més en la represa progressiva de les activitats de lleure, que ja s’ha iniciat aquesta setmana amb la reobertura de les activitats extraescolars i els centres d’esplai, tot i que només van dirigides als infants de 3 a 12 anys. Davant d’aquest fet, la Fundació manifesta la “preocupació pel fet que es continuï deixant fora del lleure als adolescents i joves”.