A falta de dos dies per a l’inici d’un nou curs escolar, moltes famílies continuen comprant el material recomanat pels centres educatius. Les llistes de compra s’han encarit uns 20 € més per grup familiar per l’adaptació als protocols anticovid. Enguany entre els productes estrella es troben bosses per guardar mascaretes i ampolles d’aigua, que no podran ser compartides amb la resta de la classe.

Botelles d'aigua

El material per als alumnes de primària tenen un valor d’entre 80 € i 120 €; els de secundària entre els 180 € i 230 €, i els de batxillerat entre 280 € i 350 €.

L’aigua, millor si és de casa

Una de les mesures que les escoles han recomanat a tots els pares i mares és portar l’aigua des de casa, fet que ha comportat una major venda d’ampolles. A més a més, s’ha aconsellat que els estudiants portin una mascareta de recanvi i una funda per poder guardar-la en qualsevol moment del dia.

Això sí, els alumnes no podran compartir cap mena de material entre els seus companys i companyes. Per aquest motiu, els centres han demanat l’ús d’adhesius per tal de poder diferenciar els objectes de cada estudiant. No obstant això, alguns dels pares reutilitzaran material del curs passat que no es va poder utilitzar finalment.

Fundes de mascareta

La venda en línia, líder en la compra de material

A causa de l’alta demanda de material en les últimes setmanes, una de les novetats que han experimentat les papereries és l’augment de la venda en línia, per evitar cues i aglomeracions als establiments. “Hem derivat certa compra en línia per desestressar les botigues i perquè les compres siguin més còmodes”, subratlla Josep Maria de la Torre, cap de l’espai Abacus del carrer Enric Granados.