Els Mossos d’Esquadra alerten que torna a circular a través dels mòbils l’estafa del missatge amb què suposats fills demanen diners als pares a través de WhatsApp. Aquest missatge s’envia des d’un mòbil que no és el seu i, segons la policia catalana, l’estafador acostuma a utilitza alguna d’aquestes tres excuses: “Se m’ha trencat el mòbil”, “Estic a l’estranger” o “He perdut el telèfon”.

Els Mossos d’Esquadra adverteixen que si algú rep aquest missatge suposadament d’algun fill o filla, no es faci cap pagament. Aconsellen, primer, trucar-los per saber si la informació és certa i fer “les comprovacions que calgui” per verificar-ho. També recorda que els ciutadans poden utilitzar el telèfon d’emergències 112.

Altres estafes similars també a WhatsApp

No és la primera vegada que els cossos de seguretat alerten sobre aquest tipus d’estafes. Fa uns mesos la Policia Nacional ja va advertir a través de les xarxes socials d’una estafa molt similar també a WhatsApp. En aquest cas, els delinqüents contacten amb mares fent-se passar pels seus fills i els demanen grans quantitats de diners de manera urgent. També utilitzen un mòbil que no és el del fill i argumenten el missatge dient que han tingut un problema amb el seu telèfon.