Escolta aquesta notícia

Top Manta vol visibilitzar que són moltes les persones compromeses amb una societat antiracista i més justa, i per fer-ho ha decidit impulsar una gran mobilització conjuntament amb entitats i organitzacions socials. Es tracta de la primera cursa antiracista, que es farà el diumenge 1 de juny, i que els organitzadors volen que es converteixi en un esdeveniment històric a la ciutat.

Més que una cursa

Més enllà d’un esdeveniment esportiu, la primera Cursa Antiracista de Barcelona és una nova forma de mobilització popular a favor de la justícia social i la solidaritat. Així ho han explicat des de l’entitat Top Manta, a la presentació de la primera edició de la cursa, que organitzen amb el suport d’una cinquantena d’entitats pro drets humans i col·lectius migrants i antiracistes.

Presentació de la primera edició de la cursa antiracista de Barcelona

Una cursa oberta a tothom

La cursa començarà a les 10 h del matí, tindrà un recorregut circular de 5 km i passarà pel barri de Sants de Barcelona, on els manters tenen el seu taller de producció tèxtil. La sortida i l’arribada seran a la carretera de Sants, a l’altura de les Cotxeres, i els corredors passaran per l’avinguda de Madrid, la rambla del Brasil, el carrer d’Alcolea i la plaça d’Espanya.

Les inscripcions ja es poden fer al web cursaantiracista.com, en què es podrà adquirir també material de la nova col·lecció Agua Running Club de Top Manta, dissenyada especialment per a la cursa, els beneficis de la qual es destinaran a la missió social de la cooperativa.

Deu anys de Top Manta

La mobilització arriba justament quan el Sindicat de Manters de Barcelona celebra 10 anys d’història, un aniversari que el col·lectiu també vol reivindicar amb aquesta iniciativa.

Top Manta celebra 10 anys des de la creació del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona. Davant de la impossibilitat de trobar feina a Catalunya, per la falta de permís de treball, molts migrants, sobretot senegalesos, es van començar a dedicar a la venda ambulant. A poc a poc, el sindicat de venedors ambulants es va convertir en un centre de treball, amb forma de cooperativa, que es dedica a la confecció i a l’estampació tèxtil. Gràcies a la feina del Sindicat, més de 200 manters han aconseguit deixar la venda ambulant, regularitzar la situació administrativa i començar el camí cap a una vida amb drets.


Comparteix a: