“La pandèmia del coronavirus està causant una espectacular agudització de la pobresa estructural i exigim que aquest greu problema humà sigui abordat de manera immediata i eficaç per les administracions”. Aquesta és la idea principal del manifest que ha presentat aquest dimecres #Emergència a Ciutat Vella, una nova plataforma de veïns del districte que es van unir fa tan sols cinc setmanes per pressionar a l’Ajuntament i buscar solucions davant l’emergència social que pateixen els barris del districte.

“Hi ha gent que durant aquests mesos no ha cobrat res de res”, ha dit l’activista, actor i veí del districte, Manel Barceló, que també explica que la pandèmia ha eixamplat la pobresa. De manera que ja no només hi ha la gent més vulnerable, sinó que també estan en risc famílies que han quedat sense feina i que no poden garantir-se un plat a taula cada dia, a més d’un habitatge digne.

Per tot plegat, diversos representants de la plataforma aquest dimarts es van reunir amb l’Ajuntament per exigir-los mesures urgents i immediates, com ara ampliar els serveis socials municipals, obrir els patis dels centres educatius per fer activitats a l’aire lliure per als més petits, garantir un ajut econòmic únic de 2.000 euros per a tota la ciutadania, potenciar les ajudes pel pagament dels lloguers, augmentar les recursos per accedir a formació per a la reinserció social, etc. “No només són solucions econòmiques, sinó solucions per al destí de les persones”, ha dit Barceló.

Segons ha explicat Roser Campi, una altra membre de la plataforma, el consistori els va reconèixer que no té cap pla immediat per a Ciutat Vella. “Ens van dir no un cop, ni dos ni tres, sinó bastants més que no havien tingut temps de fer res i que la màquina era molt lenta. I que començaven a parlar i a escoltar la gent. És a dir, que estan a zero”, denuncia.

Aquest dimecres a la tarda han convocat una concentració a les 19 h a la plaça de Sant Jaume per donar-se a conèixer. De moment, en formen part Anarcoveganos del Raval, ANC, l’Associació de Veïns del Casc Antic, CDR, el Consell Local per a la República, la Fundació Arrels, Òmnium Cultural i la Xarxa Veïnal del Gòtic.