La Guàrdia Urbana ha retirat aquest diumenge alguns cartells que s’havien col·locat en diferents marquesines publicitàries de TMB a estacions de metro i parades d’autobús. Es tractava d’una campanya amb missatges a favor del moviment ocupa que l’empresa pública assegura que no tenen cap vinculació i l’han qualificat d’acte vandàlic. Entre els missatges que es difonien en els cartells es deia: “millor un veí ocupa, que un veí policia” o “Jesús va néixer en una ocupa. El desallotjament és un insult al fill de Déu”.

Crida del PP, Cs i sindicats policials a la seva retirada

L’aparició d’aquests cartells en marquesines de TMB ha causat polèmica per l’ús de mobiliari públic en la difusió de missatges anti-policials. Des del sindicat CSIF han demanat la seva retirada, com també el representant municipal del Partit Popular, Josep Bou, qui ha interpel·lat directament a l’alcaldessa, Ada Colau, perquè retiri una publicitat que ha qualificat “ofensiva i inadmissible”. Des del seu grup, han demanat al consistori una investigació per identificar i sancionar els autors.

La presidenta del Grup Municipal Ciutadans, Luz Guilarte, també s’ha referit a la polèmica. Ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de “connivència i permisivitat” amb el moviment ocupa i ha exigit la retirada dels cartells.