Durant la inauguració, TMB repartia de franc un bitllet especial amb dos viatges als accessos de les noves estacions perquè tothom pogues estrenar la infraestructura. Finalment, han estat més de 28.000 passatgers els que han agafat avui el metro en les noves estacions.

En total són 3,4 quilòmetres més de metro automàtic que s’afegeixen als 3,9 quilòmetres que ja funcionen des del desembre passat, entre Can Zam i Can Peixauet (L9). Així, la L9 compta amb les estacions de Can Zam, Singuerlín, Església Major, Fondo (connexió amb la L1), Santa Rosa, Can Peixauet i Bon Pastor. Aquesta darrera parada està connectada amb el nou tram de la L10, que s’allarga fins al Gorg (connexió amb la L2), passant per les estacions de La Salut i Llefià.

A l’estació de Bon Pastor hi conflueixen combois de les línies 9 i 10, però a diferència d’altres parades amb enllaç, els trens d’ambdues línies surten des d’una mateixa andana.

Horari reduït
A diferència de la resta de línies de metro, els nous trams de la L9 i la L10 funcionaran en horari reduït durant tota la setmana, és a dir des de les sis del matí fins a les 10 de la nit, també les vigílies de festius. D’aquesta manera, els tècnics disposen de més temps per treballar en la perllongació de les línies i accelerar la posada en marxa de les estacions d’Onze de Setembre i Sagrera.