TMB ha informat que el cost que suposarà la reparació pels desperfectes ocasionats en els aldarulls d’aquest divendres a la ciutat serà de 240.000 euros. L’ens que gestiona el transport públic metropolità concreta que els principals desperfectes s’han patit principalment al metro —130.000 euros— a l’estació d’Urquinaona de l’L1 i l’L4 que, segons TMB, “va ser completament vandalitzada“, quedant-ne afectats “equipaments de l’accés a l’estació, com ara la porta d’entrada i sortida, la banderola del carrer, així com tots els elements de senyalització i informació, inclosos els del vestíbul”.

Amb tot, TMB afegeix que grups de grafiters “han accedit il·legalment a les instal·lacions del suburbà i han vandalitzat un total de 24 trens amb pintades” per un valor de 115.000 euros. Una altra de les estacions afectades, segons TMB, ha estat la de Torre Baró a l’L11, en què les màquines de venda de bitllets han estat afectades amb líquid corrosiu. A banda d’aquesta afectació, segons l’empresa, les estacions de la xarxa del metro han patit el trencament de càmeres de videovigilància i el robatori de nou extintors, valorats en 15.000 euros.

Afectacions al servei de bus urbà

En el cas dels autobusos, les principals destrosses s’han produït, també, a les parades de la plaça d’Urquinaona i els voltants. En aquest cas, les principals afectacions han estat a les marquesines, que han patit el trencament de panells informatius, rètols publicitaris i els vidres que formen l’estructura de la marquesina. TMB calcula que la reposició d’aquests elements serà de 84.000 euros, en què també s’hi inclouen la substitució de rodes punxades i retrovisors trencats d’una dotzena d’autobusos.