Els barris de muntanya de Barcelona es preparen pel que pugui passar durant les properes hores. Les previsions metereològiques apunten que, sobretot la matinada de dissabte, podria nevar a cotes baixes. En previsió que pugui nevar i també per evitar les plaques de gel provocades per les baixes temperatures, operaris municipals treballen tirant sal als carrers de Vallvidrera i les Planes.

Un treballador municipal tirant pales de sal al carrer dels Reis Catòlics

Aquesta actuació preventiva es limita a l’anomenada zona 1 d’emergència, és a dir, a les urbanitzacions situades en aquest barri de la zona alta. Per prevenció, a banda de la sal, aquest vespre també se situaran a la zona de Collserola tres vehicles equipats amb pales llevaneu i escampadors de sal. L’Ajuntament vol garantir en tot moment l’accés a la torre de Collserola, i també a les urbanitzacions de la zona de Mas Gimbau, Can Rectoret i Mas Sauró.

Activat el Pla d’Emergència per Neu i Gel

Aquest dispositiu forma part del Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel, que l’Ajuntament va activar aquest dimarts en fase d’alerta. A banda, des de principis de l’hivern hi ha repartits per la ciutat 113 contenidors de sal per a ús del veïnat situats a les zones altes de la ciutat, i hi ha emmagatzemades 700 tones de sal per a ús dels serveis municipals en cas necessari.

Sacs de sal preparats per repartir

També a les rondes hi ha preparat un dispositiu especial davant la previsió de neu.