En tornar de vacances, aquests veïns del carrer del Bilbao a Barcelona han vist com el pis se'ls omplia de nous inquilins. Provenen dels plataners del carrer que tenen a tocar i es fan conèixer com els tigres del plàtan. Aquest any, diuen, s'han convertit en una veritable plaga que els obliga a tancar les finestres del menjador i a escombrar fins a cinc vegades al dia. El tigre del plàtan és tan petit que acaba dipositant-se a tots els racons de la casa. NÚRIA MASSA "Hi ha insectes pel vidre, pel terra, per les cortines, i se'ns enganxen també als sofàs. Estàs sopant i te'ls has d'espolsar dels braços, s'enganxen a tot arreu." La mateixa molèstia pateix en Jesús, que diu que ja s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament per mirar de frenar la invasió. En Jesús demana que es lluiti contra el tigre del plàtan abans que la convivència amb l'insecte es faci del tot insuportable. JESÚS DÍAZ "I a més a més que faci una actuació immediata. Tenim les branques a tocar de casa, els veïns, tots estem en una situació molt compromesa i esperem que l'Ajuntament actuï." Des de l'Ajuntament ja s'ha programat la fumigació del focus on es concentra aquest tigre del plàtan. Serà d'aquí a 21 dies. La plaga d'aquest any ha estat especialment intensa en part per la forta calor d'aquests últims dies de setembre.

Aquests primers dies de setembre han estat especialment calorosos a la ciutat de Barcelona i, quan la meteorologia acompanya, molts insectes troben les condicions idònies per reproduir-se. És el cas del tigre del plàtan, una plaga minúscula que es troba principalment als plataners i que des de l’inici de curs ha portat de corcoll alguns veïns de la ciutat.

Els veïns comenten que ja havien rebut la visita d’aquest insecte algun estiu però que, la d’enguany, ha estat la pitjor plaga que recorden. Amb les altes temperatures d’aquest inici de setembre s’han vist obligats a tancar les finestres del menjador per evitar que els envaeixi. Des de l’Ajuntament ja s’ha passat a realitzar una poda de les branques més properes a les terrasses afectades, i daquí a 21 dies s’aplicarà un tractament fitosanitari específic per tal d’eradicar el focus del tigre del plàtan detectat en diversos arbres del carrer de Bilbao. Ja al febrer el consistori va anunciar que per evitar plagues diverses, es marcava com a objectiu reduir a la meitat la població de plataners a Barcelona.