La jornada d’inici del judici del 17-A ha deixat detalls desconeguts de la investigació al descobert. L’inspector dels Mossos d’Esquadra que hi va ser al capdavant durant el primer any ha explicat que un dels objectius dels autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017 era el Camp Nou i en un dia concret: el 20 d’agost d’aquell any, en què el Barça s’enfrontava al Betis.

Segons l’agent, entre les ruïnes de l’explosió d’Alcanar es va trobar en un llibre de l’imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty un text que podria servir per reivindicar atacs terroristes i entre els objectius hi havia també la Sagrada Família i la Torre Eiffel de París. Es van localitzar, a més, fragments d’un document amb frases “inconnexes”, però que mostren la data del 20 d’agost del 2017 en el calendari musulmà àrab, el dia que estava previst el partit.

Cerques sobre el Camp Nou en un telèfon mòbil

De fet, en un telèfon mòbil recollit d’entre les runes d’Alcanar, es van identificar més de 40 cerques de les entrades i sortides del Camp Nou i informació sobre l’enfrontament entre el Barça i el Betis. Pel que fa a altres objectius d’atac, l’inspector dels Mossos ha relatat que en altres dispositius electrònics trobats —un ordinador i una tauleta— hi havia cerques sobre la fabricació d’explosius, vídeos gihadistes i un estudi operatiu de la Torre Eiffel.