A Nou Barris, per exemple, davant de la seu del districte, s’han aplegat un centenar de persones a les 20 h, que després han augmentat.

A Horta, un grup d’una cinquantena de persones s’han trobat a la plaça d’Eivissa i, poc després, han començat a avançar en direcció al barri de Sants, on es preveia que es reunissin totes les concentracions a les 20.30 h. A la plaça del Comerç, de Sant Andreu, també s’han aplegat més d’un centenar de persones, que després s’han dirigit cap a l’avinguda Meridiana, una via que han tallat, abans de les 21 h, a l’altura de Fabra i Puig.

[Imatge: De cap a peus]

A la plaça del Bonsuccés, davant de la seu del districte de Ciutat Vella, s’han congregat una vuitantena de persones, que a les 20.25 h han començat a marxar cap a Sants. El barri de Gràcia també s’ha volgut solidaritzar amb Can Vies i a la plaça de la Revolució s’han reunit desenes de persones. El barri viu aquest dimecres la ressaca d’una nit complicada, en què es van cremar diversos contenidors i també es va fer destrosses a la seu de CDC, al carrer de Còrsega.

A la plaça d’Espanya, una quinzena d’unitats de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra blindats amb tanques estaven preparats per si havien d’actuar en cas de possibles aldarulls. Fonts de la policia catalana han explicat que s’ha preparat un dispositiu en diversos emplaçaments de la ciutat potencialment de molta intensitat. Per això, poc després de les 20 h la policia catalana ha activat un helicòpter per vigilar els moviments dels manifestants.

A les 20.30 h un grup de persones han tallat el carrer de la Marina en la confluència amb el carrer d’Aragó, una estratègia que s’ha repetit a Sants, on unes 500 persones han tallat el carrer de Sants.

Mentrestant, a Gràcia, augmentava el nombre de manifestants concentrats a la plaça de la Revolució. Després, un grup ha llançat pintura vermella a la façana de la seu del districte, a la plaça de la Vila, i han pintat lemes com “Can Vies no es toca” i “Guerra social.”


Al barri del Poblenou, unes 70 persones han baixat per la rambla del Poblenou i, al seu pas per la seu del districte han llançat dues boles de pintura a la façana. Tot seguit, han tallat al trànsit la Gran Via durant una estona.

Poc abans de les 22 h han començat, doncs, els primers incidents i alguns manifestants han trencat vidres de seus bancàries. Abans, a les 21 h tocades, ja s’havia cremat una furgoneta de TMB al Guinardó, al carrer de Lepant.

Els okupes de Can Vies han convocat una nova protesta aquest dissabte al vespre a la plaça de la Universitat per manifestar-se pel centre de la ciutat. Abans, durant tot el dia de dissabte, volen reunir-se per tornar a Can Vies i intentar reconstruir-lo, després de l’enderroc encetat el mateix dilluns del desallotjament. Per això, convoquen ja a les 10 h, a la plaça Pelleria, a Can Batlló, tothom qui vulgui participar-hi.