REGGIE EDGERTON, neurobiòleg de la Universitat de Califòrnia Los Angeles "No sabem encara fins on podem portar una persona de paràlisi completa fins a ser una persona independent i controlar el seu moviment, però la taxa de millora ens està revelant tota una sèrie de possibilitats que no pensàvem que hi fossin abans d'aquests resultats."

El tractament s’ha fet mitjançant una estimulació de la medul·la espinal amb implants electrònics no invasius a través de la pell. Es tracta de corrents elèctriques a la medul·la que activen “circuïts que tornen a connectar el cervell amb les neurones que controlen els músculs” i, de retruc, permeten que les persones “recuperin el control voluntari de part del seu cos”, afirma l’investigador.

Aquest mètode es combina amb la rehabilitació que, inicialment, compta amb l’ajuda d’un robot i, posteriorment, s’opta perquè les persones amb lesió medular facin aquest treball de forma autònoma.

Edgerton afirma que “no sabem encara fins on podem portar una persona de paràlisi completa fins a ser una persona independent i controlar el seu moviment” però assenyala, també, que la taxa de millora revela possibilitats abans impensables.